Maak kennis met de 18 bewoners

 Maak kennis met onze bewoners

image by webdog

Sander

Ik ben Sander Peffer, geboren op 3 augustus 1995 en woonachtig in Kerkdriel. Ik ben een sociale jongen en hou van vrienden om mij heen. Ik maak snel contact en ga al gauw een gesprek aan, zeker als het om voelbal of muziek draait.

Negen weken ben ik te vroeg geboren en twee dagen na mijn geboorte heb ik een hersenbloeding gekregen. Daardoor zit ik in een rolstoel. Ik kan nog wel kleine stukjes lopen met mijn looprek. Thuis verplaats ik mij in een handbewogen rolstoel die ik met één hand bestuur en voor grotere afstanden gebruik ik mijn elektrische rolstoel.

Mijn hobby’s zijn muziek en voetbal, dit doe ik regelmatig op de playstation en ik kijk vaak naar voetbal. Mijn favoriete club is Ajax en daar ga ik ook regelmatig naar toe, samen met mijn stiefbroer Dirk en mijn vriend Thom. Als ik op vakantie ben, fluit ik regelmatig een wedstrijd.

Muziek is erg belangrijk voor mij; ik heb eigenlijk altijd wel de radio aan of ik luister naar mijn iPod. Ook heb ik momenteel een draaitafel en daar produceer ik de leukste mixen. Ik ben een grote fan van AfroJack en die heb ik ook al eens in het echt mogen bewonderen samen met mijn stiefvader en mijn zus Mariëlle.

Ook ga ik regelmatig met mijn goede vriend Stijn een terrasje pakken, naar een wedstrijd toe of gewoon een avondje kletsen. Laatst ben ik helemaal alleen bij hem op bezoek geweest in IJsland en dit was een feest! Het alleen vliegen was vooral erg spannend, omdat ik dit nog nooit eerder gedaan had.

Mijn zus Mariëlle, met wie ik een hele goed band heb, woont in Breda en samen gaan we regelmatig uit eten, terrasje pakken, naar concerten of gewoon gezellig bijkletsen.

Uitdagingen ga ik ook niet uit de weg, ik ga regelmatig een weekend of een dagje weg met Stichting Typisch naar concerten, festivals, zelfstandig autorijden enz.

Ik werk 5 dagen in de week bij Cello in Vught en heb het daar goed naar mij zin. Ik zit daar achter de receptie en doe daarnaast allerlei andere dingen. Ook ben ik hoofdredacteur van het blad de Babbelaar.

Door mijn beperkingen kan ik niet zelfstandig wonen en blijf ik afhankelijk van de zorg van anderen. Voor mijn moeder en stiefvader is het daarom belangrijk dat dit in de buurt is zodat zij zo veel mogelijk mee kunnen blijven zorgen. Ik hoop een leuke woonruimte met leuke medebewoners en fijne, goede begeleiding waar we samen met veel plezier kunnen wonen en waar wij ons veilig en “thuis” voelen.

 


Onze sponsors
Mijn Eigen Thuis NGSK Plato Interieurstudio HP Yell & Yonkers Fra-pant