Maak kennis met de 18 bewoners

 Maak kennis met onze bewoners

Noortje

Ik ben Noortje, geboren op 9 augustus 1992 in Den Bosch.

Bij mijn geboorte kreeg ik zuurstoftekort doordat de navelstreng 4 maal om mijn hals zat. Daardoor kreeg ik cerebrale parese, ben ik nu rolstoel gebonden en kan ik ook niet praten (wel een paar woordjes, zoals ja en nee). Een communicatieapparaat wil ik liever niet gebruiken, omdat ik met gebaren, mimiek en geluiden meestal wel kenbaar kan maken wat ik wil zeggen.

Ik ben bij mijn ouders, Niek en Marja, opgegroeid in Vught samen met mijn 2 jaar oudere zus Aggie. Van mijn 3e tot 6ejaar ben ik naar de mytylschool Gabriël in Den Bosch gegaan, daarna naar mytylschool Tilburg tot mijn 18e jaar.

Daarna ben ik gaan werken bij dagcentrum de Werf in Boxtel en bij werkboerderij Buiten Gewoon in Berlicum, elk 2 dagen.

Ik was bijna 19 jaar toen ik ging wonen bij Stichting Buiten Gewoon in Berlicum. Ik heb daar een mooi appartement en het is een mooie omgeving, maar toch wil ik graag naar Den Bosch verhuizen. Ik verheug me heel erg op mijn nieuwe huisje en de nieuwe mensen die ook bij Zoals gaan wonen. Sommige van hen ken ik al van school, dus dat is heel fijn.

Ik ga graag zwemmen, ga naar een creatieve club van Cello, hou van gezelschapsspelletjes en ben graag onder de mensen. Ik zit niet graag alleen op mijn kamer.


Onze sponsors
Mijn Eigen Thuis NGSK Plato Interieurstudio HP Yell & Yonkers Fra-pant